web analytics

www.mkbadviesenondersteuning.nl

Omzet detailhandel in 1e kwartaal 2013 drie procent lager

juni 6th, 2013 | Redactie | Tags:

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de omzet van de detailhandel in Nederland in het eerste kwartaal van 2013 ruim drie procent lager is dan het jaar daarvoor. In vergelijking met andere landen in de Europese De Nederlandse detailhandel zit daarmee in de Europese achterhoede. De terugval is volgens het CBS voornamelijk te wijten aan de non-foodsector.

In slechts in drie EU-lidstaten was de krimp groter. In de landen om ons heen waren de verkopen wel groter. Daarmee lijkt de detailhandel in deze landen minder gevoelig voor de gevolgen van de recessie.

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat de krimp wordt veroorzaakt door de terugval in de non-food sector. Met name de verkopen van doe-het-zelfwinkels en winkels in woninginrichtingartikelen namen sterk af. De winkels in voedings- en genotmiddelen deden het wel beter dan het EU-gemiddelde. Binnen deze sector zorgden de supermarkten ervoor dat de verkopen op peil bleven.

In de periode 2010-2012 kromp het verkoopvolume in Nederland met 5,3 procent, terwijl de gemiddelde krimp in de EU 0,4 procent bedroeg.

 

 

https://www.managementboek.nl/boek/9789001841799/introductie-basisbegrippen-bedrijfseconomie-bedrijfsadministratie-andre-heezen?affiliate=5298