web analytics

www.mkbadviesenondersteuning.nl

Soorten arbeidsovereenkomsten

mei 16th, 2013 | Redactie | Tags:

Er zijn verschillende soorten arbeidsovereenkomsten met ieder aparte regels. Hieronder een aantal verschillende soorten arbeidsovereenkomsten:

Afroepcontract

Bij een afroepcontract kan een werkgever een oproepkracht in schakelen als daar behoefte aan is. Er zijn verschillende vormen van afroepcontracten.

Nulurencontract

De werknemer heeft wel de verplichting om te gaan werken als hij wordt opgeroepen maar heeft geen garantie voor het aantal uren dat hij kan werken. De werkgever is wel verplicht de oproepkracht minimaal drie uur te betalen bij oproep.

Minimum – maximum contract

De werkgever is verplicht de afgesproken uren te betalen ook al heeft de werknemer deze niet gewerkt. Ook bij ziekte is de werkgever verplicht door te betalen. De werkgever is

Voorovereenkomst

Er is van beide kanten geen verplichting. De werknemer heeft geen verplichting om aan de oproep gehoor te geven, de werkgever heeft geen verplichting om de werknemer op te roepen. De werkgever is wel verplicht de oproepkracht minimaal drie uur te betalen bij oproep.

https://www.managementboek.nl/boek/9789001841799/introductie-basisbegrippen-bedrijfseconomie-bedrijfsadministratie-andre-heezen?affiliate=5298